Gelias

Polita de asigurare RCA

Polita de asigurare RCA acopera raspunderea civila delictuala a proprietarului sau a utilizatorului unui autovehicul pentru prejudiciile produse unei terte parti, prin intermediul autovehiculului inmatriculat sau inregistrat in Romania. Rolul asigurarii de Raspundere Civila Auto este de a despagubi tertii prejudiciati in urma unui eveniment auto, fara a se tine cont de situatia materiala a celui vinovat de producerea accidentului.

Daca circulati pe drumurile publice fara a avea in vigoare o polita de Raspundere Civila Auto puteti fi sanctionat cu o amenda ce variaza intre 1000 si 2000 lei, retinerea placutelor cu numerele de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare al vehiculului.

RISCURI ACOPERITE

Pagube materiale directe si indirecte, vatamari corporale sau deces, inclusiv prejudicii fara caracter patrimonial, astfel:

  • daune materiale, mai exact prejudicii produse bunurilor ce apartin unor terte persoane prejudiciate. Limita maxima de despagubire este de 1.000.000 euro, in perioada 2012-2017.
  • daune aferente vatamarii corporale sau a decesului. Sunt incluse prejudicii fara forma patrimoniala. Indiferent de numarul de persoane afectate de situatia in cauza, limita de despagubire aferenta perioadei 2012-2017 este de 5.000.000 euro.

ACOPERIREA RISCURILOR

Politele de Raspundere Civila Auto (RCA) emise de catre societatile de asigurare din Romania sunt valabile pentru vehiculele inmatriculate in tara noastra care circula pe teritorilul Romaniei sau al unui stat mentionat pe polita de asigurare, a carui abreviere nu este bifata cu “X”.

In cazul in care doriti sa calatoriti intr-un stat in care polita RCA nu are acoperire, trebuie sa solicitati incheierea unei asigurari de tipul CARTE VERDE valabila in tara respectiva.

PERIOADA DE ASIGURARE

Polita RCA se incheie pe o perioada de 6 luni sau 12 luni, conform optiunii solicitantului.